Skip to content

Summer picnic plans for King William residents

Published: Wed, 26 Feb 2014
Share |
The land will be transformed into a community garden and picnic area
King William
Residents living in a rural estate in Maghera are hoping to spend summer days relaxing and getting to know each other in the new community garden and picnic area.
Our Community Cohesion Unit has awarded over £4000 to the King William III community group to transform land into a community gathering place.
The garden and picnic area will enhance the physical appearance of the estate and create a sense of civic pride for residents, whilst promoting integration.
Kim Montgomery, of the King William III Crescent community group, said it was “fantastic” that the project is up and running and residents are delighted with the outcome.
“This will add to social interaction, somewhere that residents can come together. It’s mostly young families living on the estate and it will be good to have a focal point for the estate.
“In terms of facilities, we didn’t have anything so this is a great first step for us. When we canvassed residents they said they would like somewhere to allow the children to play, somewhere they can meet and get to know one another.”
Kim said she hoped the community garden and picnic area would act as a catalyst for development on the estate: “This community garden and picnic area will give parents an area to take their children and we are hoping that it will be part of a bigger plan. We hope to get a children’s play park down the line and locating it beside the garden would be perfect.
“We would like to thank the Housing Executive for helping us realise the community garden.”
Our Manager in Magherafelt, Declan McAllister said: “This community project will have a very definite good relations aspect to it as it will improve community cohesiveness firstly within the estate between residents.
“It will also increase meaningful interactions between young people on the estate. We are delighted to have funded the community garden and picnic area.”